Капка Сидерова искала да обсеби Атака, затова се разделили с Волен
Капка Сидерова искала да обсеби Атака, затова се разделили с Волен / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Капка Сидерова искала да обсеби Атака, затова се разделили с Волен
47248
Капка Сидерова искала да обсеби Атака, затова се разделили с Волен
  • Капка Сидерова искала да обсеби Атака, затова се разделили с Волен

Желанието на Капка Сидерова да обсеби партия "Атака" е сред причините тя и лидерът й Волен Сидеров да сложат край на отношенията си. Това призна самият той и категорично отхвърли твърденията, че бракът им се разпада заради друга жена. Изключеният от "Атака" евродепутат Димитър Стоянов, който е доведен син на Сидеров, и премиерът Бойко Борисов стоят зад опита за преврат в партията, твърди още лидерът й.

На Национално съвещание на формацията в събота беше решено Стоянов да я напусне заради медийното му поведение от последните дни и призива му Волен Сидеров да си подаде оставката заради катастрофалните резултати на "Атака" на отминалите избори.

Действията на Димитър Стоянов са координирани с Бойко Борисов, смята Волен Сидеров. Според него това, което прави доведеният му син, има за цел да бъде в подкрепа и на майка му Капка. Ето така една лична, семейна история се използва за политически удари, обобщи лидерът на "Атака". За отношенията със съпругата си той каза: "Раздялата със съпругата ми е принципна раздяла. Тя е моя реакция на опит да бъде обсебена и манипулирана партията. Никога не бих се съгласил да бъда марионетка, никога през живота си не съм бил марионетка на никого. Бих отхвърлил връзка и партньорство с всеки един, независимо какъв ми се пада, ако той се опита да обсеби и манипулира партията - организацията, която съм създал".

Волен Сидеров е категоричен в това, че в момента се правят опити "Атака" да бъде разбита, което, по думите му, е мечта за мнозина отдавна. "Играта срещу мен е груба. Опитите за преврат в партията ще продължат, но аз съм човек, който не може да бъде сплашван и "Атака" няма как да бъде заличена", каза лидерът й. Той за пореден път определи отминалите избори като най-криминалните досега и обясни: "Ако ние сега не се противопоставим - обществото, политическите организации, гражданските - ние рискуваме следващите избори тотално да бъдат купени. Направо нагласени предварително. Вече няма да има никакъв смисъл да ходим на избори. Предварително е ясно - Борисов и Цветанов ще определят кой с колко ще влезе в парламента".

Според Волен Сиденов управлението на ГЕРБ по нищо не се различава от това на тройната коалиция. "За такова правителство вече няма място за подкрепа", каза лидерът на "Атака".

Капка Сидерова искала да обсеби Атака затова се разделили с Волен
netinfo