Чесънът е полезен за сърцето
Чесънът е полезен за сърцето / снимка: morguefile.com

Чесънът е изключително полезен за сърцето и предпазва от различни видове инфекции, предпазвайки организма от сърдечно-съдови проблеми.

Учените категорично твърдят, че чесънът осигурява защита от различни сърдечни увреждания. Американски изследователи стигнаха до заключението, че може да се консумира специално чесново масло, което да засилва имунитета на организма, пише БГНЕС.

Сероводорода, който се съдържа в малки количества в зеленчука е също полезен, но в по-големи количества може да се превърне в отрова. Експертите се заемат да създадат лекарства за сърце на основата на чесъна, които да се борят срещу риска от сърдечна недостатъчност.

Друго изследване на учени от университета в Копенхаген показа, че сиренето не е вредно колкото маслото, както се смяташе досега. Лекарите и специалистите по хранене от години съветват да замените животинските мазнини с нисковъглехидратна диета.

Датски учени установили, че сиренето не е вредно и има по-ниски нива на холестерол от други видове мазнини. Специалистите смятат, че сиренето не бива да се поставя в същата категория като маслото, тъй като е много по-здравословно, особено за сърцето. Според проучване на Университета в Копенхаген хората, които ядат сирене по няколко пъти седмично не страдат от лош холестерол, колкото тези, които ядат масло.