Подновиха разследването на смъртта на актрисата Натали Ууд
Подновиха разследването на смъртта на актрисата Натали Ууд / снимка: Reuters

Полицията в Лос Анджелис съобщи, че е подновено разследването на смъртта на американската актриса Натали Ууд, тъй като е получила нова информация за случая 30 години след кончината на изпълнителката на главната роля във филма "Уестсайдска история".

Актрисата е открита мъртва във водите на Тихия океан през 1981 г., когато е била само на 43 години, и тогава инцидентът е окачествен като нещастен случай. Говорителят на полицията в Ел Ей Стив Уитмор заяви, че са постъпили нови данни около смъртта на Натали Ууд, но не спомена повече подробности. Във връзка с това полицията ще даде пресконференция, на която ще призове хората, разполагащи с някаква допълнителна информация по въпроса, да се свържат с офиса на шерифа.

Тялото на актрисата бе открито в океана близо до о. Каталина в Калифорния, където прекарвала уикенда заедно със своя съпруг Робърт Уегнър и с колегата си Кристофър Уокън, припомня БГНЕС. Тогава следователите установиха, че преди да влезе във водата, Натали е пила алкохол и се удавила, когато се опитала да скочи от яхта в малка гумена лодка. Плъзнаха обаче слухове, че може би става въпрос за самоубийство или за убийство от ревност, тъй като Уегнър подозирал съпругата си в интимна връзка с Уокън.

През 1955 г., когато е само на 17 години Натали Ууд е номинирана за Оскар за ролята й във филма "Бунтовник без кауза", а една от най-значителните й роли е в "Уестсайдска история" (1961 г.).