Оспориха 17 бюлетини от вота в Радинград
Оспориха 17 бюлетини от вота в Радинград / netinfo

Десета жалба за касиране на избори в Разградско влезе в съдебна зала днес. Тя е за отмяна на резултата от местния вот в Радинград.

Процесът стартира по жалба на независимия кандидат за кмет на Радинград Себайдин Халил, на балотажа за кмет на населеното място той е получил с 4 гласа по-малко от конкурентката си Хава Хюсеин от ДПС, 101 срещу 105 гласа е резултатът.

При повторното броене на бюлетините  се оказа, че те са колкото са по протокол - общо 206. От гласовете за победителката защитата на жалбоподателя обаче оспори законността на вота в 5 бюлетини, а адвокатът на Хава Хюсеин оспори 12 от бюлетините за Халил. Колко от тях действително са невалидни ще прецени съдът.

Преди да започне да брои съдия Диян Василев разпита трима застъпници на двамата кандидати. Един от тях разказа, че в изборния ден в единствената секционна комисия имало спор за това да гласува ли с придружител жена с инвалидна количка. След заседание членовете на комисията разрешили това, в тъмната стаичка обаче влязъл само внука на баба Айше. Другите двама застъпници не помнеха как точно е протекло това гласуване.

Съдия Диян Василев обяви, че ще се произнесе в срок.