Подписват договор за новите терминали на летището
Подписват договор за новите терминали на летището / Дарик Варна, архив

Договор за строителство на нови пътнически терминали на летищата във Варна и Бургас ще бъде подписан от концесионера  „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД. Контрактът ще бъде сключен на варненския аеропорт в 11 часа.

Новата приемна сграда за пътниците, проектирана от световноизвестни архитекти и проектанти, ще предложи повече удобства и комфорт за гостите на летище Варна, обширни зони за пристигащи и заминаващи, модерни системи за обслужване на пътници и багаж, както и  места за приятно изчакване на съответния полет. Предвижда се през 2013 година летище Варна да посреща туристите по Северното Черноморие в новата си терминална сграда.

От средата на миналия месец Летище Варна спря всички полети заради рехабилитация на пистата. Ремонтът ще продължи до края на февруари 2012 г. Очаква се аерогарата да възобнови работа на 1 март. 130 000 тона асфалт ще бъдат положени при ремонта на пистата на варненското летище. Инвестицията е в размер на 40 млн. лв. Докато летището е затворено, полетите от и до морската столица ще се обслужват на летище Бургас.