ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ПЛОВДИВ: Санитар блудствал с пациентка в асансьора на болница
ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ПЛОВДИВ: Санитар блудствал с пациентка в асансьора на болница / netinfo
ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ПЛОВДИВ: Санитар блудствал с пациентка в асансьора на болница
46898
ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ПЛОВДИВ: Санитар блудствал с пациентка в асансьора на болница
  • ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ПЛОВДИВ: Санитар блудствал с пациентка в асансьора на болница

36-годишният санитар Любомир Билюкбашиев от МБАЛ "Пазарджик", който е осъден за блудство с пациентка преди три години, продължава да работи в здравното заведение. Той е блудствал с 60-годишна жена в болничния асансьор, докато тя е под въздействието на упойка. Шефът на болницата, медицинският персонал, всички вярват в невинноста на Любомир Билюкбашиев, който е осъден на две инстанции. Преди 20 дни, пострадалата го срещнала отново в болницата и реши да разкаже историята.

През 2005 г. 60-годишната тогава Кичка Георгиева от Пазарджик чупи дясната си ръка. Това не е истинското име на жената, тъй като се притеснява и срамува. Тя постъпва по спешност за лечение в Ортопедично отделение на МБАЛ „Пазарджик". Операцията е успешна. От операционната тя трябва да бъде закарана с ансансьор до болничната стая. Това трябва да направи санитарят Любомир Билюкбашиев. Тогава той е на 30 години. „След като ме вкара в асансьора, асансьорът започна непрекъснато да се движи нагоре-надолу, и санитарят започна да се разкопчава. Беше с гащиризон със цип, чувах някакви странни звуци, беше ми много студено...И в един момент нещо започнах да чувствам топлина в едната ръка. Той ми стоеше от дясната страна и започна да се гаври с мен..", разказва Кичка Георгиева. Докато Билюкбашиев се гаври с нея дъщеря й я чака повече от 40 минути пред асансьора. Когато асансьорът най-накрая спира Билюкбашиев обяснил на притеснената дъщеря, че е възможно майка й да започне да халюцинира. Жената се разплакала и разказала на дъщеря си какво и се е случило.

В хода на разследването е установено, че Кичка Георгиева не е била третирана с упойващи вещества, които предизвикват халюцинации и е била в пълно съзнание в момента на транспротирането си до болничната стая, каза адвокатът на Георгиева -Атанас Павлов. Три години по-късно-през 2005г., Любомир Билюкбашиев е осъден на 2 години затвор с три години изпитателен срок. Той е обвинен  за това, че е извършил действие с цел да възбуди полово желание, без съвкупление, като е използвал безпомощното сътояние на потърпевшата. Той трябва да плати и 3 хиляди лева обезщетение на Георгиева. Това което е решаващо за делото и безспорното доказателство за блудството са специфичните белези по корема на санитаря, които жената запомнила. Експертизите доказват, че той има такива.

Тя не е искала съпругът и да научава  за случилото се. Той е починал миналата година, без да знае за станалото и за делото, което се е водило при „закрити врата". Кичка се съгласи да разкаже историята си, защото преди няколко отново в Ортопедичното отделение е срещнала санитаря Любомир Билюкбашиев, което я е възмутило./Чуйте предаването „От местопрестъплението -Пловдив" в прикачения звуков файл/