Забранената любов на два пингвина
Забранената любов на два пингвина / снимка: Reuters, архив

Стрелата на Купидон удря изневиделица. Дори и ако сте хомосексуален пингвин. В това се увериха и служителите на един от най-големите зоопаркове в Канада, където две от мъжките нелетящи птици наскоро бяха хванати "награбени".

Романсът на двата мъжки африкански пингвина в зоопарка на Торонто обаче не ще продължи дълго. Процъфтяващата връзка на Бъди и Педро скоро ще бъде прекратена.

Причината - управата на парка решила, че мъжкарите трябва да заживеят поотделно, защото неразделимите влюбени птичета трябва да се съвокупляват с женски, за да имат наследство, предава БГНЕС. Нетрадиционната сексуална ориентация на животните станала ясна, след като на пръв поглед яростните мъжкари били забелязани да се докосват, спят заедно и опитват да се чифтосват.

Африканските пингвини обаче са застрашен вид и двете птици имат силни гени, следователно са задължени от зоопарка да създават наследство. 20-годишният Бъди и 10-годишният Педро се познавали и преди да бъдат затворени в Торонто. Черно-белите птичета пристигнали в Канада от Охайо, където живели заедно за кратко.