Кметове и съветници получиха удостоверенията си в Мездра
Кметове и съветници получиха удостоверенията си в Мездра / снимка: община Мездра

Общинската избирателна комисия връчи удостоверенията на новоизбрания кмет на община Мездра Иван Аспарухов, на общинските съветници и на новите 11 кметове на селата. В кметството в с. Зверино ще управлява Цанко Цанев, Коно Жилковски  - в Моравица, Венцислав Антов - в Игнатица, Емил Иванчев - в Боденец, Румен Серафимов - в Долна Кремена, Росен Николов  - в Оселна, Георги Нончев  - в Горна Кремена, Йоана Милошева - в Брусен, Валентин Илиев  - в Елисейна, Георги Георгиев  - в Типченица и Йото Пешовски  - в Лик.

Документите, удостоверяващи официално избора, раздаде председателят на ОИК Иво Францов. Специален благодарствен адрес получи Нина Данколова - секретар на общинската управа и председател на комисията по организационно-техническата подготовка на изборите, за оказаното съдействие и положените усилия по време на кампанията.

Иван Аспарухов благодари на членовете на ОИК за безпристрастната им работа и поздрави новоизбраните кметове и съветници, като им пожела ползотворна дейност през мандат 2011 - 2015 г.

Областният управител Пепа Владимирова насрочи първото заседание на общинския съвет в Мездра за 15 ноември (вторник) от 10.30 часа. На учредителната сесия ще положат клетва новоизбраните кметове и съветници и ще бъде избран председател на местния парламент.