Дълъг снежен сезон в Боровец
Дълъг снежен сезон в Боровец / netinfo

След успешното лято Боровец се готви за посрещането на зимния сезон. Миналата година той бе най-снежният курорт в България и по всичко изглежда, че тази зима отново ще бъде така.

За това говорят мащабните инвестиции на Бороспорт, концесионерът на курорта, който и тази година продължава своята амбициозна програма на обща стойност 40 млн. евро, започната през 2006 г. Изкуствено заснежаване на ски зона "Ситняково", която обхваща централните писти пред хотел "Рила", нови оръдия за сняг, захранване на разширената снежна инсталация в тaзи ски зона от водоема през новата автоматизирана помпена станция и изграждането на нова система за снегозадържане в ски зона „Маркуджик" - всичко това бе направено за сезон 2010-2011 и позволи идеалното заснежаване и обработване на близо 300 дка писти в курорта.

Тази година инвестициите в Боровец продължават с не по-малък размах. Пистите са рекултивирани, а системата за снегозадържане в ски зона "Маркуджик" е с удвоена дължината. Двойно увеличен е и капацитетът на помпената станция, което ще позволи много по-бързото заснежаване на ски зоните и дори по-ранно откриване на сезона при добри метеорологични условия.

За гарантиране на още по-добра снежна покривка са закупени 25 нови оръдия за изкуствен сняг и е доразвита и напълно автоматизирана системата за изкуствен сняг в ски зона "Ситняково". Това ще даде възможност ски сезонът да започне не по-късно от 20 декември и да продължи до края на април.

За втора поредна година Бороспорт ще продължи да развива и най-новата атракция в курорта - Borosport Snow Park. Насочен, както към търсачите на високо адреналинови преживявания, така и към начинаещите любители на скоковете и рейловете, паркът за сноуборд и фристайл бе отрит миналия февруари като пилотен проект. Тази година Borosport Snow Park ще бъде изграден на същото място, но с увеличена дължина - около 610 м, с много нови елементи и конфигурация за начинаещи (вкл. деца) и напреднали и обслужващ влек с готовност да посрещне три вече традиционни и едно ново състезание.

Голяма придобивка за курортния комплекс е и фактът, че тази есен завърши реконструкцията на пътя София - Боровец през Железница и Ярема, което ще облекчи значително всички любители на зимните спортове, пътуващи от столицата.

Дълъг снежен сезон в Боровец
netinfo

И тази година за улеснение на гостите на курорта Бороспорт продължава да поддържа система за подаване на точна и навременна информация за метеорологичните условия и състоянието на пистите. Пет метеостанции на ключови позиции следят метео обстановката непрестанно, а седем уеб камери с висока резолюция подават информация за обстановката по пистите директно на сайта на Боровец: www.borovets-bg.com.

Повечето от хотелите в Боровец вече са готови с офертите за зимния сезон и за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Ето и няколко примерни пакетни цени на база четиричленно семейство за един от най-предпочитаните хотели в курорта, хотел Рила: За ски ваканция през сезон Зима 2011/2012 пакетната цена започва от 41 лв. на ден, а за Коледните и Новогодишните празници офертите започват съответно от 66 лв. и 86 лв. на ден с включени закуска, вечеря, празнична гала вечеря, плюс ползване на басейн и джакузи.

За тези, които търсят най-добрите цени, на сайта на хотела www.rilaborovets.com са обявени и изгодни отстъпки за ранни записвания за празничните оферти - 20% намаление за резервации, платени до 18 ноември, и 10% намаление за резервации, платени до края на ноември. Така Коледният и Новогодишният пакет в хотел Рила Боровец, стават съответно 52.80 лв. и 68.96 лв. В допълнение към тези преференциални условия, лоялните клиенти на групата хотели Bt Collection получават още 10% отстъпка.

Дълъг снежен сезон в Боровец
netinfo