Дянков закрива Държавния резерв, кара кметовете да съкращават администрациите
Дянков закрива Държавния резерв, кара кметовете да съкращават администрациите / Darik News, архив

В сряда финансовото министерство ще внесе проект в МС за закриване на Държавния резерв, заяви днес вицепремиерът Симеон Дянков в Капитан Андреево. Той добави, че това е една структура с доказана неефективност и закриването й ще спести 80-90 млн. лв. годишно на държавата, а в момента в резерва работят около 600 души.

Министрите нямат право да се оплакват от предвидените за ведомствата им средства от новия бюджет, тъй като в голяма част от тях има възможности за допълнителни приходи. Който се оплаква, може да си търси друга работа, никой не се е родил министър, каза още Дянков.

Финансовият министър съобщи още, че ще изпрати писма до всички кметове на общини в страната за намаляване състава на администрациите им с 15 %. Който откаже, няма да получи допълнителни плащания през годината, обясни финансовият министър.

Днес министър Дянков откри строителната площадка на последния участък от автомагистрала "Марица", представляващ 3.4 км подходен път към ГКПП - Капитан Андреево. Възложител на проекта е Министерството на финансите. Участъкът е включен във Втория проект за улесняване на търговията и транспорта, финансиран от Международната банка за възстановяване и развитие и съфинансиран от държавния бюджет.

Цялото изказване на министър Дянков чуйте в прикачения звуков файл: