Летящи фенери в небето над Катуница в памет на Ангел и Павел
Летящи фенери в небето над Катуница в памет на Ангел и Павел / DarikNews.bg, архив

Стотици жители на Катуница се събраха в двора на църквата „Свети Никола" на обяд, където бе отслужена панихида в памет на 16-годишния Павел. Днес се навършват 40-дни от смъртта на младежа. Вчера бе поменът за приятеля му Ангел, който бе убит на 23 септември. Над сто жители на селото, приятели на Ангел и съученици се събраха в двора на църквата, за да почетат паметта му.

Десет горящи фенери, както снощи, така и тази вечер ще полетят към небето. Това са душите на Ангел и Павел, казаха близките им. В 19.30 е поредното мирно шествие до лобните места на двете момчета, които в продължение на 40 дни жителите на Катуница посещаваха.

Безредиците в пловдивското село Катуница избухнаха вечерта на 23 септември след като там беше убит 19-годишният Ангел. Саморазправа между българи и роми вдигна на крак десетки полицаи, а сутринта разярени жители на селото щурмуваха имоти на Кирил Рашков - цар Киро. На 24 септември бунтът в Катуница взе втора жертва - 16-годишният Павел, който бе един от участниците в поход към махалата с именията на цар Киро.

Други новини от Пловдив