Фирма Рила е вече 20 години на пазара- Искаш ли, Можеш
Фирма Рила е вече 20 години на пазара- Искаш ли, Можеш / Влади Владимиров

20- годишен юбилей празнува кюстендилската фирма "Рила". Гости на празника бяха кметът Петър Паунов и неговият заместник Виктор Янев, депутатът Мая Манолова и новите общински съветници- Мая Шишкова и Никола Татарлиев, директорът на ОД МВР, комисар Георги Джоглев, началникът на КАТ Румен Точев, директорът на Областно пътно управление Юлияна Божилова, управителят на РУСО Пламен Младенов, много бизнес партньори и приятели. С най- голям подарък- голямо буре, пристигнаха ръководителят на успешно реализирания проект по ИСПА в Кюстендил Тихомир Тонов и партньорите на фирма "Рила" от "Райкомерс".

Фирма "Рила" е вече 20 години на пазара- "Искаш ли, Можеш"
netinfo

Гостите посрещаше собственикът на фирма "Рила" Александър Малинов. За всеки от тях имаше подарък- специално изработени за 20- годишнината плакети, с девиза на фирмата- "Искаш ли, Можеш". По стар български обичай, момиче и момче в народни носии казваха "Добре дошли" с питка, с мед и сол.

Фирма "Рила" е вече 20 години на пазара- "Искаш ли, Можеш"
netinfo

"Изключително трудно се оцелява, но е много приятно, когато оцелееш, вече 20 години. Това е едно поколение, израстване, което осезаемо се разбира, когато отмине. След 20 години не можеш да имаш големи мечти, не са и необходими, остава удовлетвореността от труда, който си направил. Фирма Рила това е колектив от 230- 240 човека в момента, основното звено е било винаги от 100 човека минимум и труда на всички тези хора е в основата на тези 20 години", каза за Дарик Нюз Алексанъдр Малинов. Той обича да казва- "по един баир, по един стръмен наклон си вървял , вървял и си стигнал равното, но сега отгоре нещата  по- лесно се движат, с по- голямо спокойствие".

Фирма "Рила" е вече 20 години на пазара- "Искаш ли, Можеш"
netinfo

Като първа стъпка в развитието на фирмата, управителят й отбелязва купуване на завода за стоманено- бетонови конструкции в село Копиловци. Най- успешния, упорития и мащабен проект е този по ИСПА, реализиран с "Райкомерс".

"Всеки обект е правен с професионализъм и голям мерак. В строителството най- важно е, че всичко, което се направи остава и то те надживява във всички случай. Затова е много важно да го направиш качествено и точно, за да не се срамуваш ти или децата ти. Такъв ни е занаята", допълва Малинов. Той си спомня, че преди 20 години е започнал с купени кирка, лопата и конци. "Първите 5 години са най- трудните. Смелост се иска да направиш фирма, разум трябва да я задържиш. Има една арабска поговорка- когато искаш да направиш нещо намираш начин и средства, когато не искаш намираш оправдания", заключи Александър Малинов.

Фирма "Рила" е вече 20 години на пазара- "Искаш ли, Можеш"
netinfo