Още организации подкрепиха Марешки за балотажа
Още организации подкрепиха Марешки за балотажа / Предизборен щаб

Младежката организация на СДС, коалиция „Да за Варна” и партия „Общество за нова България”,  „Ред, законност и сраведливост” отново обявиха желанието си за промяна в управлението на Варна и ще подкрепят кандидат-кмета Веселин Марешки на балотажа в неделя. Организациите се обединиха около идеята, че морската столица трябва да се управлява по нов начин, оставяйки в миналото статуквото.

Антон Луков от коалиция „Да за Варна” заяви че още в началото на кмапанията е обявил своята подкрепа за промяната в града.След като избирателите са решили, че   аптекарският бос е лицето на промяната, Луков ще го подкрепи и ще потвърди подписа си под декларация, инициирана от Добромир Джиков, че няма да подкрепи на втори тур Кирил Йорданов. „Подписах документа с ясното съзнание, че ще изпълня обещанието си и няма да променя позицията си”, посочи той.

Кандидат-градоначалникът на РЗС Димо Стоев, който на изборите миналата неделя събра 1,97 процента, също е разписал декларацията. Той обясни, че подкрепя Марешки, защото е против модела на „пагубната” политика на досегашното управление и обвини Кирил Йорданов в корупция. Стоев подчерта, че разполага с доказателства, според които Варна е била ощетена с над 40 млн. лв. заради неизгодни сделки с общински имоти. По неговите думи въпросите, които е поставял бившият финансист на общината Борислав Борисов във връзка с „всички безобразия”, вършени там, са довели до неговото отстраняване. Димо Стоев е категоричен, че морската столица се нуждае от генерална промяна, а той я вижда в лицето на Веселин Марешки. Според него опонентът му – Кирил Йорданов, не може да управлява „нито психически, нито физически”.

Сашо Николов от младежката организация на СДС във Варна обясни, че за първи път от 12 години градът има шанс за промяна и той трябва да се използва, тъй като настоящият модел на управление е изчерпан.

Кирил Йорданов съсипва Варна, затова той не бива да продължава да бъде кмет, заяви Ангел Дянков от „Общество за нова България”. Той нарече кандидат-кмета на ГЕРБ октопод и твърдо застана зад кандидатурата на Веселин Марешки. Дянков призова варненци да гласуват за бизнесмена в неделя, ако искат по-чиста и перспективна Варна.

Независимият кандидат за градоначалник на морската столица Веселин Марешки посочи, че по-голямата част от варненци – около 100 хиляди души, са показали с вота си, че не желаят статуквото и очакват промяна. „Тези хора намериха смелост да кажат не на диктаторството и потъпкването на правата и да на един по-хубав град”, коментира бизнесменът. Той изказа благодарност на всички, които дават своята подкрепа за него. Аптекарският бос увери, че ако стане кмет, би работил с всяка една политическа сила в местния парламент, стига тя да желае промяна за Варна.