Воеводите се сдушиха за балотажа
Воеводите се сдушиха за балотажа / снимка: dariknews.bg

След дълги и тежки преговори хората на Красимир Каракачанов са се съгласили да подкрепят кандидата на ВМРО-НИЕ Славчо Атанасов на балотажа в неделя, научи Дарик.

Все още не е ясно при какви условия е договорена подкрепата за Атанасов, който е в болница, след като вчера бе опериран от перитонит. Според източници пожелали анонимност, от ВМРО-БНД са поискали ясни и точни гаранции за лоялност от бившите си съпратийци от НИЕ. Въпреки това, в двата лагера все още има хора, които не са си простили и категорично не може да се говори за обединение на двете партии. Преговорите бяха допълнително усложнени от деликатната ситуация, в която са хората на Каракачанов. От една страна ВМРО-БНД е на балотаж срещу ГЕРБ в шест общини и е трудно да се приеме, че при подобна ситуация ще подкрепи Иван Тотев. От друга страна сканадалите с бившите им съпартийци от ВМРО-НИЕ правят трудно решението да бъде подкрепен Славчо Атанасов.

В местния парламент хората на Каракачанов успяха да вкарат само един съветник, който може да се окаже или излишен при изграждането на мнозинство в ОбС, или недостатъчен за целите на двата „лагера".

Красимир Каракачанов, който от няколко часа е в Пловдив, официално обяви подкрепата си за Славчо Атанасов в МБАЛ "Св. Пантелеймон". Случаят отново доказва, че принципите  в политическата игра могат да се извъртат през седмица, стига това да е угодно за нечии сметки.