Проекти за облагородяване на кея и градския стадион представи Искрен Веселинов
Проекти за облагородяване на кея и градския стадион представи Искрен Веселинов / netinfo

Готово предложение за развитието на кейовата зона представи Искрен Веселинов, кандидат за кмет от „Синята коалиция + ВМРО”, в изложба на пл. „Свобода”. Предложената концепция дава решение за облагородяване на кейовия парк, създаване на нова сграда за речната администрация, атракции, нови зелени зони, басейни и пр.
Предлага се решение и за нова организация на пътните връзки между центъра и кея, която да облекчи трафика и да намали задръстванията, както и времето за придвижване. Проектът е разработен от известния в Русе арх. Бояджиев.
В същата изложба беше представено и концептуално предложение за модернизиране на градския стадион, така че съоръжението да отговаря на международните изисквания.

„Облагородяване на кейовата зона и ремонт на градския стадион – това са две стъпки, които можем да започнем веднага да реализираме. Русе трябва да си върне блясъка, а русенци – да чустват и виждат, че живеят в красив и подреден град”, коментира кандидатът с №25 в бюлетината.

Проекти за облагородяване на кея и градския стадион представи Искрен Веселинов
netinfo

Изложбата беше предшествана от дискусия за възможностите за развитието на кейовата зона, проведена по покана на Искрен Веселинов, кандидатът за кмет от „Синята коалиция + ВМРО”, с участието на архитекти, проектанти, частни фирми, представители на институциите и граждани.