Мартин Димитров : Петър Паунов направи сериозна образователна реформа
Мартин Димитров : Петър Паунов направи сериозна образователна реформа / Даниела Атанасова, Дарик Кюстендил

 Лидерът на СДС Мартин Димитров даде категоричната си подкрепа на Петър Паунов като кандидат за кмет втори мандат на Община Кюстендил и на листата общински съветници от Коалиция "Кюстендил". "Виждам много хубави неща през последните четири години, които трябва да продължат. Промяната в Кюстендил е видима. Знам за сериозната образователна реформа, която Петър Паунов направи и за която други кметове в страната планират да реализират в своите градове", каза Мартин Димитров.

Целта на СДС е победа на първи тур. "Смятаме, че г-н Паунов ще довърши и ще направи още по-добри неща за своя град. Най-малкото, сега в Кюстендил има кино", коментира Мартин Димитров. Според него най-голямата заблуда, която чува при обиколките си из страната е, че хубаво било, че кметът да е от ГЕРБ като Правителството. "Вижте Видин, Сливен, там кметовете от ГЕРБ доведоха до бедствено положение. Най-успешни са сините кметове", убеден е лидерът на СДС.

"Много се радвам, че СДС отново е в основата на дясната коалиция "Кюстендил". Кандидатът за президент Румен Христов също постигна едно такова обединение в дясно, за което беше мечтано отдавна. Със сигурност се надявам,  хората, които подкрепят Румен, ще подкрепят и мен, и ще се случи и  обратното, защото България трябва най-после да има шанс институциите да работят за гражданите. Не можем да се срамуваме от Европа и да отглеждаме само вълчици", каза и кандидатът за кмет втори мандат на Кюстендил Петър Паунов.

Приоритетите на Коалицията  са работа на институциите, модерно образование и съвременно отношение към всеки гражданин. "Така ще има бъдеще, както по отношение на бизнеса, така и по отношение на законодателните приоритети. Законовата рамка трябва да важи абсолютно за всеки и в Кюстендил ние показахме, че това мое да стане", коментира Петър Паунов.

 Кандидатът за кмет информира още, че част от хората, които са поставили плакати на Коалиция "Кюстендил", на 21-ви октомври са поканени в Инспекция по труда в Благоевград. На работодателите вече са направени проверки. " На 21-ви ги канят да извършват  действия по установяване на нарушения или просто да се разговаря за тях.Получихме са 7-8 сигнали. Не са открити нарушения, но са изпратени покани ", уточни още Петър Паунов.