Откриха незаконен боен арсенал в къща на Кирил Рашков
Откриха незаконен боен арсенал в къща на Кирил Рашков / снимки: Пресцентър МВР
Огромно количество незаконен боен арсенал откриха в къща на Кирил Рашков
45871
Огромно количество незаконен боен арсенал откриха в къща на Кирил Рашков
  • Огромно количество незаконен боен арсенал откриха в къща на Кирил Рашков

Незаконен боен арсенал е открит в къщата на покойния син на Кирил Рашков - Иван, която бе запалена от футболни фенове на 24 септември.

Полицаите от Асеновград са намерили и иззели в петък автоматичен пистолет „Узи" със заглушител с два пълнителя и 45 патрони, пистолет „Браунинг", автоматичен пистолет без марка и модел със заглушител и пълнител, револвер „Смит и Уесън" с три патрона, осем опаковки „Амонит", 10 пресовки взривно вещество, пълнител с 20 патрона и 101 патрони с различен калибър. Оръжието е отрито в таванско помещение. Полицията е действала по сигнал, обясни старши комисар Тодор Чонов - директор на пловдивската полиция.

Все още не е ясно кой е собственик на оръжието. Предстои да бъдат направени експертизи. Разпитани ще бъдат всички от фамилия Рашкови, обясни старши комисар Тодор Чонов. По думите му арсеналът е бил скрит, затова не е намерен в първите дни на разследването.

Откриха незаконен боен арсенал в къща на Кирил Рашков
netinfo

В дома на Иван Рашков живеят децата му. След ексцесиите в Катуница, когато бе опожарена къщата му, тя е необитаема и се охранява от полицията. Образувани са общо пет досъдебин производства срещу Рашкови в прокуратурата в Асеновград и Окръжна прокуратура - Пловдив.

Други новини от Пловдив