Премиерът за взрива срещу Сашо Диков: Всички знаем кои са тези хора
Премиерът за взрива срещу Сашо Диков: Всички знаем кои са тези хора / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Просто не им издържат нервите. Като дойдат еврокомисари, като дойдат хора, които хвалят правителството… и то не е за хвалбата. Те хвалят народа. Така министър-председателят Бойко Борисов коментира пред bTV взривения автомобил на журналиста Сашо Диков. Според него, взривът е „можело да бъде вчера или онзи ден”.

„Той е избран точно днес, за да се вдигне шум и да се опитат да помрачат, това което правим ние. Не им прави чест на тези хора”, заяви премиерът. На въпрос на телевизията: „Кои са тези хора”, Борисов отговори: „Всички ги знаем”.

„В момента сме в предизборна кампания и това го отдавам повече на лица, които смятат, че взривът може да се окаже полезен инструментариум в предизборната кампания”, заяви от своя страна вътрешният министър и шеф на предизборният щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според него атентатът е част от предизборната борба. Вътрешният министър, който в момента е в отпуск заради изборите, смята, че страната изглежда спокойна и увери, че извършителите на престъплението ще бъдат разкрити.