Няма щети след труса край Шабла
Няма щети след труса край Шабла / Impact Press Group, архив
Няма щети след труса край Шабла
45715
Няма щети след труса край Шабла
  • Няма щети след труса край Шабла

Няма констатирани щети в общините Шабла и Каварна след земетресението в 22.49 във вторник. Трусът е бил с магнитуд около 4 по скалата на Рихтер, с епицентър на 4 километра от село Езерец, в морето. Усетен е слабо във всички общини на област Добрич, а също и в Девня, Провадия и Вълчидол в област Варна.

Извършен е оглед на общинските сгради и обекти в община Шабла, щети не са открити, съобщи кметът на Шабла Красимир Кръстев. Жител на морския град е съобщил за пукнатина в къщата му, този сигнал се проверява.

Направен е пълен оглед на всички населени места в община Каварна, съобщи зам.-кметът Севинч Касабова. Сградите са обходени от общински специалист по Гражданска защита и кметовете и кметските наместници на селищата. Няма никакви констатирани щети.

Няма поражения и в селата Камен бряг и Св. Никола, които бяха най-силно пострадали при земетресението преди две години. Много хора излязоха от домовете си след труса снощи, но паника нямаше, каза Севинч Касабова.

Шефът на регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението" в Добрич комисар Димчо Симеонов също заяви, че не са постъпили сигнали за разрушени сгради и съоръжения или за пострадали хора.

Трус с магнитуд около 4 по Рихтер разлюля снощи района на Шабла. Според Европейския сеизмологичен център епицентърът е бил на около 65 км от Варна, на 22 км от Каварна и на 6 км от Шабла. По последни данни на центъра трусът е бил с магнитуд 4,4 по скалата на Рихтер и с дълбочина от 20 км.