Варна е пример за политически крах, смята Дилов
Варна е пример за политически крах, смята Дилов / Дарик Варна

Варна може да бъде пример за краха на политическото. Градът се е превърнал в място, където всеки разговор за политики се подменя с разговор за корпоративен вот. Това коментира във Варна председателят на движение „Гергьовден” Любен Дилов – син. Той пристигна в морската столица, за да подкрепи Костадин Костадинов - кандидат-кмет на коалиция „Варна утре” (ВМРО, Новото време, Гергьовден, БНД). Според него не бива най-големият град у нас, след столицата, да бъде в състоянието, в което се намира в момента като политика.

„Още преди два месеца беше очевидно ясно, че последното нещо, за което се говори на тези избори, е за визията и бъдещето на Варна. Сегашни и стари общинари се замерят с компромати, говорят глупости, които всъщност скриват пълното отсъствие на политически и практически идеи за бъдещето на града. Припознаването на Кирил Йорданов от ГЕРБ е пълно загърбване на каквато и да е политическа визия, оплюване в огледалото на това, което си говорил само преди месец, и пълно несъобразяване с това за какво са те избрали”, коментира Дилов. Председателят на движение „Гергьовден” изрази надежда, че коалиция „Варна утре” ще „разтресе” статуквото заради доминирането на нови хора в листата за общински съветници.

„Ще се радваме да изберем съветници, които не са спечелили с купени гласове, защото не бихме искали да представляваме хора, които са готови да заменят четири години от живота си срещу 50 лева”, каза още Любен Дилов. Той определи като съвсем естествен ареста на Костадин Костадинов по време на протестите във Варна в подкрепа на хората от Катуница. „Бихме се чудили, ако бяха арестували Кирил Йорданов или Веселин Марешки”, посочи писателят.

Варна е на път да стане пленник на корпоративно купен вот, а ако това се случи, затъването на града ще продължи, смята кандидат-кметът на коалиция „Варна утре” Костадин Костадинов. Според него малки градчета вече изпреварват морската столица по печелене на европроекти например, а вина за това носи настоящото статукво. 
Той призова варненци да гласуват непременно на предстоящите избори, независимо за кого. „Колкото повече хора гласуват, толкова по-малко значим ще е вотът на тези, които продават гласа си”, коментира Костадинов.