ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ПЛОВДИВ: 430 000 долара е превел цар Киро на ФК Литекс
ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ПЛОВДИВ: 430 000 долара е превел цар Киро на ФК Литекс / БГНЕС
ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ПЛОВДИВ: 430 хил. долара е превел цар Киро на ФК "Литекс"
45491
ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ПЛОВДИВ: 430 хил. долара е превел цар Киро на ФК "Литекс"
  • ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ПЛОВДИВ: 430 хил. долара е превел цар Киро на ФК "Литекс"

Кирил Рашков е превел 430 000 долара на ФК"Литекс". Такъв документ е открит в багажника на една от колите му, паркирани пред дома му. Това  съобщи за Дарик един от свидетелите Васил Васев, който е поемно лице и е присъствал на обиските в Катуница. (Чуйте от прикачения звуков файл)

Такъв документ има, потвърдиха за Дарик разследващи, пожелали анонимност. Той е в кориците на делото срещу Рашкови за укритите данъци, което заведе Окръжна прокуратура Пловдив.

Преди две години Окръжна прокуратура Пловдив е била сезирана заради акция на Агенция „Митници" и Икономическа полиция за производство на  алкохол в спиртоварна в село Катуница, стопанисвано от Ангел Рашков. Делото е за разследване по повод данъчно престъпление, но е прекратено, съобщи за Дарик говорителят на Окръжна прокуратура Пловдив Галин Гавраилов. При акцията са открити тогава по -малко от 250 литра спирт, което означава, че неплатеният акциз би бил под изискуемия от закона минимум за наказателна отговорност, обясни прокурор Гавраилов. По време на тази акция в спортоварната в Катуница са намерени 800 тона меласа-суровина за поризводство на спирт. Тази меласа е била предмет на търговска сделка между Ангел Рашков, син на Кирил Рашков и дружество от групата на „Литекс". Меласата е била доставена в дружеството на Рашков от „Литекс", допълни прокурор Гавраилов. (Чуйте от предаването От местопрестъплението Пловдив)