Варна утре: Купуването на цигански гласове ще е по-трудно след Катуница
Варна утре: Купуването на цигански гласове ще е по-трудно след Катуница / netinfo

Моделът на коалицията „Варна утре” да е толкова успешен, че да накара всички десни партии да преосмислят коалиционното си поведение и след няколко месеца да започнат работа по създаване на мащабен проект. Такава надежда изрази зам.-председателят на „Новото време” Красен Кралев при представянето на варненската листа за общински съветници на коалицията, включваща още включваща ВМРО, „Гергьовден” и БНД.

Всяка от партиите има свой представител в първата четворка. Водач е кандидатът за кмет Костадин Костадинов, който е зам.-председател на ВМРО. След него е юристът Христо Христов от „Новото време” - бивш зам.-кмет на район „Одесос”. На трето място е областният председател на БНД Снежана Донева, която има три мандата като общински съветник. Четвъртото място е за Илия Кафалийски от Гергьовден Варна - бивш зам.-кмет на морската столица в периода 1985-1991 г. Със своите 64 години той е най-възрастният от кандидатите за съветници на „Варна утре”, чиято средна възраст е 36 години.

За представянето на листата в морската столица пристигнаха също председателите на ВМРО Красимир Каракачов и на БНД Вамисир Радулов. Опити да се манипулират резултатите от вота чрез подмяна на протоколите от секциите, прогнозира лидерът на „воеводите”. Той заплаши, че ако това се случи, ВМРО ще излезе на улицата.

„Грубата изборна манипулация се извърши на предишните местни избори в морската столица. Всички партии от коалицията „Варна утре” тогава бяха зверски ощетени чрез подмяна на протоколите, която беше организирана от ДПС и БСП. Този път се надяваме ДПС да нямат представител в Общинския съвет, защото трудно ще влязат в махалите”, коментира Красен Кралев. Според него позитивното от събитията в Катуница е, че малко по-трудно ще се пазаруват цигански гласове на предстоящия вот.

Кампанията на „Варна Утре” ще бъде с открита с концерт, на който няма да има политически речи. От 18 часа днес на входа на Морската градина ще пеят Мария Илиева, Мариана Попова, Криста, Мона и B.O.Y.A.N от Стерео Стая.