Правят проучване за създаването на Младежки център в Дупница
Правят проучване за създаването на Младежки център в Дупница / Маргарита Петрова, Дарик радио

Застъпническа кампания за създаване на Младежки център в Дупница започват сдружение „Партньори-Дупница" и Младежки консултативен съвет - Дупница. Проектът ще се реализира в рамките на 6 месеца и трябва да даде отговор дали и как да бъде създаден такъв Център.

Провеждането на тази кампания е продиктувано от многократно изразено мнение на младите хора в региона, както и на специалистите, работещи с тях, за отсъствие на места и възможности за неформално обучение.

В рамките на застъпническата кампания ще бъде направено електронно проучване на нагласите и очакванията на младите хора по отношение създаването, функционирането и услугите, които би предлагал Младежкия център.

Ще бъде заснет късометражен филм за състоянието на младите хора и проведена дискусия с представители на местната власт, експерти, организации и институции ангажирани с младежката проблематика.

Застъпническата кампания ще се осъществи с финансовата подкрепа на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа и Институт „Отворено общество".