Търсят учители в малките населени места
Търсят учители в малките населени места / DarikNews.bg, архив
Търсят учители в малките населени места
45290
Търсят учители в малките населени места
  • Търсят учители в малките населени места

57 свободните работни места на първичния пазар има в края на септември в Бюрото по труда във Велико Търново. Дирекцията обслужва трите общини - Велико Търново, Елена и Златарица.

За три от обявените места се търсят хора с висше образование, две позиции са с изискване за основно образование, останалите са за работници със средно и средно професионално образование, съобщи Катя Антонова - временно изпълняваща длъжността директор на Бюрото по труда. Няма свободни работни места за нискоквалифицирани и без образование.

За този период на годината е характерно обявяването на свободни позиции в сферата на образованието. За тази учебна година са обявени 71 места за учители и възпитатели, като за месец юли са били 10, за август - 35 и за септември - 26. Няма свободни места за преподаватели в училища във Велико Търново, уточни Катя Антонова.

Начален учител се търси за Средно село, отдалечено на 50 км от Велико Търново, докъдето няма ежедневен транспорт. Свободни места за възпитатели има и във филиалите в Златарица и Елена.

Бюрото по труда разкрива изнесени работни места в отдалечените села, където безработицата е около 90 %, съобщи още Катя Антонова. За това е сключено споразумение с Община Елена и трудовата борса изпраща служители в Майско, Беброво, Константин и Каменари. Въпреки растящата безработица в Дебелец, Килифарево и златаришкото с. Родина, чиновници няма да се изпращат там, защото има редовен автобусен транспорт до града, допълни Катя Антонова.

Чуйте я в звуковия файл.