200 души в София излязоха на тих протест срещу размириците в Катуница
200 души в София излязоха на тих протест срещу размириците в Катуница / снимка: БГНЕС
200 души в София излязоха на тих протест срещу размириците в Катуница
45057
200 души в София излязоха на тих протест срещу размириците в Катуница
  • 200 души в София излязоха на тих протест срещу размириците в Катуница

Над 200 души се събраха пред Националния дворец на културата в столицата, за да почетат паметта на загиналите момчета при размириците в Катуница. Тихият протест бе организиран в социалните мрежи, а полицейско присъствие липсваше.

С едноминутно мълчание започна импровизираното протестно шествие на столичани, породено от вчерашните размирици. Недоволството си изразиха както майки на загинали по същия начин деца, така и рокери. „Стигаме до мъст и след като държавата нищо не прави и няма никакво развитие след убийството на сина ми, аз вече мисля за мъст”, споделиха присъстващи.

„Решението е да се взимат сериозни мерки от страна на държавата. Много е просто, казано е, природен закон е - сееш ли вятър, жънеш буря. Никой никъде не трябва да се изнася, просто тези хора трябва да са равнопоставени и в данъци и в работа и в задължения. А това, което се случи, е просто естествена реакция на хората”, обясниха те.

Под множество трибагреници и посланието „Днес във Катуница, утре във вашия град”, разпънато на плакат, събралите се изразиха своите гледни точки за случилото се. „Политиците са главните виновници за това състояние. Това е основната причина за нашите проблеми”,  заявиха още участници в протеста. „Ние сме граждани на тази страна и се стремим да живеем според нейните закони. Ако тези закони започнат да се прилагат по двоен стандарт, както това става, нормално е да се получи така. Ние сме тук, защото искаме бъдеще!”, изтъкнаха те.

Тихият протест продължи по столичния булевард „Витоша” и завърши на площад „Света Неделя”.