Кметът на Балчик: Екипът ми заслужава оценка много добър за свършеното
Кметът на Балчик: Екипът ми заслужава оценка много добър за свършеното / Дарик Добрич
Кметът на Балчик: Екипът ми заслужава оценка "много добър" за свършеното
44963
Кметът на Балчик: Екипът ми заслужава оценка "много добър" за свършеното
  • Кметът на Балчик: Екипът ми заслужава оценка "много добър" за свършеното

Оценка „много добър” даде на екипа си кметът на Балчик Николай Ангелов за свършеното през изтеклия мандат. В отчет пред журналистите той заяви, че най-голямата му заслуга като кмет е съхраняването на Балчик в автентичния му вид и запазването на града от безразборното строителство.

„Изпълних всичко, което обещах в управленската си програма” – категоричен бе Николай Ангелов. Той припомни, че още през първите три години от мандата, община Балчик е имала  повече собствени приходи, отколкото през целия предишен мандат. Сред големите проекти, осъществени на територията на общината, са рехабилитацията на 40 км по пътя Балчик – Ген.Тошево, ремонтът на пътя Стражица – Ляхово, изграждане на водопроводна  и канализационна мрежа в село Кранево, изграждане на нов участък на брегоукрепително съоръжение „Дамбата” и интегриран воден проект град Балчик по програма ИСПА. За последните четири години в морската община са изградени 42 км нова канализация, 58 км нови водопроводи, 11 км нови бордюри, 12 000 квадратни метра нови тротоари, 48 000 квадратни метра нов асфалт, 18 000 квадратни метра нова трошено каменна настилка. Изградена е и нова пречиствателна станция за отпадни води, отчете още Ангелов.

В образователната сфера общината финансира всички извънкласни форми и е въведено столово хранене във всички училища, информира кметът. Изградени са две спортни и единадесет детски площадки. Болницата в Балчик е в списъка на деветте общински лечебни заведения, които ще бъдат модернизирани и оборудвани със европейски средства. В нея ще бъдат инвестирани 3 380 000 лева, подчерта градоначалникът. Сред акцентите за свършеното в отчетния доклад на кмета са още  оптимизацията на градския и междуселищен транспорт, ремонтът на всички пенсионерски клубове, въвеждането на безплатен обяд за децата от социално слаби семейства и превръщането на града в център на културен и фестивален туризъм.

Ангелов не спести, че кризата се е отразила върху ръста на инвестициите в общината и разкриването на нови работни места. В близко бъдеще се очаква да заработи летище Балчик, да бъде открита нова консервна фабрика в града и свинекомплекс за 50 хиляди прасета в село от общината, информира още кметът.

Чуйте още какво отчете кметът пред журналисти в звуковия файл: