Кандидат-кметът на ВМРО впечатли с тезите си в телевизионен диспут
Кандидат-кметът на ВМРО впечатли с тезите си в телевизионен диспут / архив

Кандидатът за кмет на община Бургас Радостина Господинова демонстрира балансирано поведение, компетентност и подготвеност по време на участието си в  телевизионния диспут на БТВ, в който се включиха общо 8 претенденти за кметския пост.

Номинираната от ВМРО магистърка по икономика призова бургазлии да се замислят дали не е дошло времето местната политика да бъде доминирана от граждани, а не от професионални политици.

От телевизионния ефир Господинова отправи въпрос каква е цената на постигнатото от настоящата администрация и даде пример с изненадващото оскъпяне на ремонта на улица „Христо Ботев”.

Според нейните изчисления с изразходените средства за ремонти на улици в Бургас, биха могли да бъдат асфалтирани над 200 километра пътна настилка.

Кандидат-кметът на ВМРО акцентира върху сериозните проблеми в сферата на общинското здравеопазване в Бургас, които биха могли да бъдат обобщени чрез дефиницията „добри лекари, лоши условия за работа”. Радостина Господинова защити тезата си с това, че в общинския бюджет за 2011 година са били гласувани само 1 милион лева за здравеопазване.

Като част от своите основни приоритети тя определи премахването на бюрокрацията, въвеждане на електронно обслужване за улеснение на гражданите, създаване на нови работни места, откриване на медицински университет и изграждане на университетска болница в Бургас.