Кметът на Стамболийски спря концерт на ВМРО-БНД
Кметът на Стамболийски спря концерт на ВМРО-БНД / снимка: Виктор Кадири/dariknews.bg

Кметът на Стамболийски Иван Атанасов - графа не е позволил на партия ВМРО-БНД да направи концерт на площада в града. Концертът е бил по повод на празника Вяра, Надежда и Любов и на него е трябвало да свири ансамбъл „Гоце Делчев". Според представители на воевдите Атанасов, разпоредил на полицията не допуска провеждането на проявата, тъй като не бил дал разрешение за нея. От щаба на ВМРО-БНД бяха категорични, че това е в разрез със закона, тъй като режимът на този вид мероприятия е уведомителен. В специална протестна декларация, воеводите остро осъждат поведението на Иван Атанасов.

По безпрецедентен начин беше спряно с полицейски части едно благородно начинание - концерт на ансамбъл „Гоце Делчев" подарък за населението на Община Стамболийски, се казва в декларацията . В присъствието на лидера на Организацията - Красимир Каракачанов, полицейските органи заставени да пазят обществения ред под жаркото обедно слънце от „страшните нарушители" - деца облечени с традиционни български носии, както се полага на празник, грубо погазиха закона, с ясното съзнание, че спазват една незаконосъобразна кметска заповед.

За пореден път ние от ВМРО искаме да напомним на този самозабравил се „Граф", че община Стамболийски не е негова лична собственост, че площада е на всички и че подобни политически репресии са присъщи на съвсем други, отдавна отминали времена.

 В протестната декларация от ВМРО-БНД канят гражданите на Община Стамболийски на концерт на площада в центъра на 24 октомври, където - цитирам -  ще отпразнуваме преминаването от феодален към демократичен стил на управление.