Цветанов ще се придържа към казаното от Плевнелиев по скандала с „брокерите”
Цветанов ще се придържа към казаното от Плевнелиев по скандала с „брокерите” / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Цветан Цветанов в „Седмицата” на Дарик – 17.09.2011
44854
Цветан Цветанов в „Седмицата” на Дарик – 17.09.2011
  • Цветан Цветанов в „Седмицата” на Дарик – 17.09.2011

Когато нямаш политическите аргументи, когато нямаш програма, когато не можеш да отчетеш какво си свършил като представител на дадена изборна длъжност, участвайки в изпълнителната власт, ти трябва да очерниш опонента си, за да можеш да търсиш ниска избирателна активност, която е вероятно угодна за тези, които биха могли да завъртят някакви други интереси. Така председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира в интервю за предаването „Седмицата" на Дарик скандала около кандидата за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев.

„За да няма интерпретации в бъдеще на това, което казвам, ще се придържам към това, което Росен Плевнелиев е направил като изказване 2007 г. и това, което той каза на пресконференцията в партия ГЕРБ", заяви Цветан Цветанов.

На 9 септември Цветан Цветанов каза, че трима общински съветници в София са искали подкуп от Росен Плевнелиев за финализирането на Бизнес парка. Това е станало през 2007 г. Съветниците са работили в предишния мандат. Те са известни като „брокерите" на Общинския съвет в София, обясни тогава вътрешният министър.

Дни след съобщеното от Цветанов, на пресконференция в централата на ГЕРБ кандидатът за президент обяви, че лично на него подкуп не му е искан, нито е давал такъв.

Цялото интервю можете да прочетете тук и да чуете в звуковия файл