Слагат още пътни знаци при Южната дъга на Околвръстното
Слагат още пътни знаци при Южната дъга на Околвръстното / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Слагат още пътни знаци при Южната дъга на Околвръстното
44804
Слагат още пътни знаци при Южната дъга на Околвръстното
  • Слагат още пътни знаци при Южната дъга на Околвръстното

До края на деня ще бъдат поставени още предупредителни знаци на част от реконструираното трасе на софийския околовръстен път - Южна дъга. Участъкът беше частично пуснат в експлоатация в сряда, като на откриването присъства и премиерът Бойко Борисов. Той разпореди да бъде направена проверка на мястото още същата вечер, а резултатите от нея са показали, че знаците са били достатъчно на брой, но някои от тях не са били добре проектирани, от гледна точка на поставяне на знаците, преградни съоръжения или допълнителни съоръжения

Като проблем е констатирано, че по навик някои шофьори влизат в насрещното платно след светофара на Бизнеспарка, по пътя към Горубляне.

Бяха констатирани някои недобре проектирани решения, от гледна точка на поставяне на знаците, преградни съоръжения или допълнителни съоръжения, обясни зам.-кметът по транспорт Любомир Христов.

Според него поради незнанието си или заради стария навик да се движат само по една лента - в северните локали, някои шофьори се подвеждат да влизат в насрещното движение. По думите му, ще бъдат изпълнени и допълнителни мерки освен забранителните знаци, които бяха поставени в района.

Евентуално ще има и допълнителни осветителни елементи, мигащи през нощта, които да повишат вниманието на водачите в този район. Допълнително през нощта ще се полага и пътна маркировка.

Фирмата-изпълнител няма да бъде санкционирана, защото е изпълнила проектното задание и на мястото е имало достатъчно на брой знаци и маркировка, обясни зам.-кметът.