Атанас Джамбазки пое Ботев (Враца)
Атанас Джамбазки пое Ботев (Враца) / снимка: Дарик Враца, Галя Василева

Атанас Джамбазки е новият треньор на „Ботев" (Враца). Бившият наставник на Монтана заема мястото на подалия оставка в събота Сашо Ангелов.

Ръководството на клуба реши, че това е най-точният вариант за „Ботев", въпреки че е имало разговори и с други треньори, заяви Чавдар Атанасов.

"Ръководството винаги е заставало твърдо зад Сашо Ангелов, който винаги е имал картбланш да работи, както сметне за добре. Той изпълни целите ни за влизане в А група, но сега видя, че нещата не се получават, както искаше и затова подаде оставка".

"Ботев" (Враца) няма да изпадне от А група", категоричен бе Чавдар Атанасов.

Тодор Гарев вече не е част от екипа на новия треньор. На него ще бъде предложен пост в клуба. Помощник на Джамбазки ще бъде Георги Станков. В треньорския екип остават Илия Вълов като треньор на вратарите и Светлин Симеонов.

Атанас Джамбазки пое "Ботев" (Враца)
netinfo

Атанас Джамбазки е бивш български футболист, треньор, в кариерата си той е водил отборите на Славия (София), Локомотив (Стара Загора), Спартак (Варна), Спортист (Своге) и Монтана.  

За последно беше наставник на Монтана до края на миналия сезон, когато договорът му не беше подновен.

Той заяви, че има поглед върху отбора, но тепърва ще се запознава в движение с играчите. Това не са възможностите на отбора, добави Джамбазки, по повод на последния мач с Монтана. Целта му ще бъде "Ботев" (Враца) да събере максимален брой точки в първия полусезон, за да има спокойствие.

"Всеки треньор се радва, когато има предложение и възможност да се доказва. Останах приятно изненадан от предложението", каза новият треньор.

Утре Сашо Ангелов пристигна във Враца за разтрогване на договора му, уточни изп. директор Пламен Николов. От ръководството заявиха, че не се разделят с лоши чувства с него.

Атанас Джамбазки пое "Ботев" (Враца)
netinfo

Има много фалшиви карти сред публиката, което води често до пререкания с "гратисчийте". Такова нещо не се случва на никой друг български стадион заяви, Николов.