Ден на траур утре в Антоново
Ден на траур утре в Антоново / DarikNews.bg, архив

За ден на траур обяви утрешния 13 септември кметът на Антоново Танер Али. Знамената в цялата община ще бъдат свалени наполовина, в памет на 13-годишната Стефка Славова, която бе убита от баща си тази сутрин.

Малко преди 6 часа 46-годишния Камен Славов със служебния си, законно притежаван пистолет, първо убил дъщеря си, а след това прострелял и съпругата си. 36-годишната жена въпреки, че била ранена в рамото, успяла да избяга и да се обади в полицията. Дошлите на място органи реда намерили тялото на Камен Славов безжизнено. Той се бил самоубил с един изстрел в главата.

Славов работел като охранител в клона на Централна кооперативна банка в Антоново. Освен за дъщеря си, болна от диабет и за безработната си съпруга, той се грижел и за брат си, който живеел в отделно жилище, но бил инвалид и не можел да се обслужва сам.

Основната версия, по която работи полицията, е че причината, довела до тежкия инцидент, е свръхзадлъжнялостта на Камен Славов към различни кредитни институции. Според Тихомир Лазаров от ОД на МВР в Търговище, работи се и по други версии.

Ранената съпруга е настанена в отделение „Ортопедия". Според лекуващия лекар д-р Мирослав Русев, жената има прострелна рана в лявата подмишница, контактна е и няма опасност за живота й.

Кметът на Антоново Танер Али определи случилото се като голяма трагедия, шокирала жителите на малкия град.  „За съжаление не знам какво е станало - сериозен мъж беше, стабилен на пръв поглед, винаги е поздравявал, не знам какво е довело до това негово решение", каза той.

Според г-н Али, Камен Славов е подпомагал семейния бюджет, като в почивните дни е ходел да работи във фирми, които се занимават с дърводобив в региона. Кметът обяви, че община Антоново ще помогне на близките с каквото може.

По случая е образувано досъдебно производство.