В. Стаменов: Генерална промяна се прави от генерал
В. Стаменов: Генерална промяна се прави от генерал / снимка: Дарик Враца
В. Стаменов: Генерална промяна се прави от генерал
44535
В. Стаменов: Генерална промяна се прави от генерал
  • В. Стаменов: Генерална промяна се прави от генерал

„Генерална промяна се прави ако генерал застане зад нея", каза днес кандидатът за кмет на Враца ген. Валери Стаменов. Той беше официално представен в присъствието на  председателя на ВМРО Красимир Каракачанов - издигнат за президент на предстоящите избори и съпредседателя на Движение за европейска интеграция /ДЕИ/ Явор Димитров, които подкрепят кандидатурата на ген. Стаменов в кметската надпревара.

„Ще се опитаме да събудим онези хора, които се отчаяха в последните 22 години безпросветност, кражби и корупция, защото местните избори са по-важни от парламентарните. Тяхното връщане в играта на обществения терен, е необходима не само за тяхното его, но и за цялото общество", заяви Каракачанов.

„Заставаме зад човека, който познава необходимостта от правна система и с ясна визия какво и къде е необходимо да се направи.Обединяваме се не само за генерална промяна, но и за хуманна цивилизованост и промяна в начина на мислене", каза Явор Димитров - съпредседател на ДЕИ. 

В надпреварата за местните ВМРО избори участва заедно с ДЕИ, с партньори от инициативни комитети и граждански сдружения, каза Красимир Богданов - областен председател на партията. "Участваме също и с листа за общински съветници и кметове на кметства в повечето села от общината и ще търсим сериозни резултати и спечелване на изборите".

"Познаваме се добре, работили сме заедно и се надявам отново да работим така", бяха и думите на ген. Валери Стаменов. Той очрета три основни проблеми в община Враца, които го мотивират да се кандидатира за кметското място за втори път.

  1. Водният цикъл и съпътстващите го огромни интереси и огромно безхаберие, както и липсата управление и контрол на проекта.
  2. Военното поделение и преминаването му от държавна в общинска собственост през 2012г. Според него теренът от около 800 дка е силно зависим от корпоративни, нечисти интереси.
  3. Предстоящото изграждане на високоскоростния жп път София - Видин и реконструкцията  на гл. път Е 79. Мнението на Валери Стаменов за жп магистралата е, че високите подпочвени води ще попречат за изграждане на трасето под земята, по-добре е то да мине извън града, а жп гарата да бъде в района на "Орбита".

„Враца става залог на непочтени регионални интереси, добави генералът. Съвсем целенасочено градът ще стане умишлена тапа, а Враца събира транспортния поток от Видин и Оряхово".

Тези три въпроса могат да се решат само с генерална промяна в общината, категоричен е генералът.

Листата за общински съветници се състои изцяло от експерти, заяви Красимир Богданов. Вече са готови и кандидатите за кметове на 5 населени места - Згориград: Огнян Цветков; Баница: Иван Иванов; Три кладенци: Тодор Тодоров; Горно Пещене: Емил Тошов и Бели Извор: Кирил Илиев.

 В прикачения файл: Красимир Каракачанов, Явор Димитров и ген. Валери Стаменов