Полицията разкри жестоко убийство заради наследство
Полицията разкри жестоко убийство заради наследство / снимка: DarikNews.bg, архив

Убийство на 33-годишен мъж от община Поморие е разкрито след близо пет години. Баща е поръчал на зет си да умъртви по особено жесток начин сина му, заради крупно наследство.

Вследствие на действията на служителите от „Криминална полиция”-Бургас са разкрити извършителите на убийството на 33-годишния Сюлейман Христем от поморийското село Дъбник.

Мъжът е обявен за издирване на 21 януари 2007 г.. Тогава е било образувано досъдебно производство за отвличане. На 4 септември т.г. в гориста местност, разположена на около 7 км от руенското село Сини рид е открит трупа на мъж в напреднал стадий на разложение. След извършената аутопсия е установено, че тялото е на изчезналия.

На същата дата са задържани двама мъже за убийството. 29-годишният Николай Христов и Исмаил Христем - на 62 години, и двамата от селото на убития са заподозрени в извършеното престъпление.

Констатирано, че преди четири години 62-годишния Исмаил поръчал на зет си – Николай, убийството на сина си - Сюлейман Христем. Двамата замислили и организирали извеждането на 33-годишния мъж до въпросната местност под иманярски предтекст. Те са го излъгали, че ще копаят на могила, в която се намирали ценни исторически предмети.

Христов отвел Сюлейман в гората и му поръчал да започне с разкопките. След като дупката била изкопана той ударил Сюлейман с метална бухалка по главата, след което затрупал тялото му с камъни.

Николай Христов и Исмаил Христем са привлечени в качеството на обвиняеми по чл. 116, ал.1 -  убийство. Наложена им е мярка „задържане под стража” за срок от 72 часа и са приведени в следствения арест. По-късно днес състав на Окръжен съд-Бургас ще разгледа мерките им за неотклонение.

Новини от Бургас