ВМРО: Кандидатурата на Плевнелиев е лош симптом за политиката у нас
ВМРО: Кандидатурата на Плевнелиев е лош симптом за политиката у нас / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Издигането на първия срещнат рейтингов играч за президент на държавата е израз на кадровата паника на управляващите, коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Росен Плевнелиев все още няма собствена тежест в обществото. Той може да е идеален министър или мениджър, но няма авторитет за президент.

Според лидера на ВМРО, Плевнелиев дори видимо се е чувствал зле в ролята си, докато чете подготвената за представянето му реч. Като „странно” пък Каракачанов коментира издигането за вицепрезидент на министъра в най-неуспешната за това правителство област - съдебната система.

Нелепо е да издигнеш за президент човек, който преди броени месеци твърдеше, че не е политик. Плевнелиев беше представител на немска фирма у нас, но един президент трябва да е представител преди всичко на нацията си, заяви Каракачанов.

По думите му, кандидатурата на Росен Плевнелиев е симптом за това, че политиката у нас не може да произведе реални обществени авторитети. С такива номинации институциите няма как да възстановят доверието в себе си, коментира Каракачанов и определи като „скандален” отказа на управляващите да отговорят на въпроси на журналисти.

Издигането точно на строителния министър е и доказателство, че управляващите действително повтарят сто пъти една лъжа, за да внушат, че е истина. Лъжа е, че тези хора градят България, те градят само своя реклама, твърди Каракачанов.