В Казанлък навалица от заявки за кандидат-кметове
В Казанлък навалица от заявки за кандидат-кметове / netinfo

43 партии, коалиции, инициативни комитети и местни коалиции са регистрирани в Общинската избирателна комисия в Казанлък за участие в местния вот наесен. Това съобщи председателката на ОИК в града Иванка Русенова.


Сред регистрираните има и появили се за първи път структури на ПП „Средна европейска класа"и Местна коалиция „За гражданско управление" на настоящия кмет на града Стефан Дамянов.
От регистрираните до крайния срок - 28-ми август, 39 от формациите са заявили, че ще регистрират листа за съветници, 35-ще регистрират кметове на населени места.
От общия брой 43 регистрирани формации в ОИК за изборите- 27 са декларирали, че ще издигат и кмет на община Казанлък.


С решение на ЦИК № 572 от 29-ти август тази година са отменени изцяло решенията с номера 24, 25 и 26 на ОИК в Казанлък от 24-ти август за регистрация на ПП „ Вяра, морал, родолюбие, отговорност- Национален идеал за единство"- ВМРО-НИЕ, за участие в изборите за общински съветници, кмет на община и кметове на кметства в община Казанлък. Решението на ЦИК задължава местната ОИК да даде указания на представляващата партия в 3-дневен срок да отстрани констатираните непълноти. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Решението на ЦИК е вследствие на постъпила жалба от 26ти август от Карлос Арналдо Контрера, пълномощник на ПП „ ВМРО- Българско Национално движение".
Според Иванка Русенова- председател на казанлъшката ОИК, вече са дадени нужните указания на представителите на „Вяра ,морал, родолюбие, отговорност- Национален идеал за единство" за отстраняване на нередностите.

Междувременно днес стана ясно, че ВМРО-БНД в Казанлък издига свой кандидат за кмет. Това е историкът и общински съветник втори мандат Чавдар Ангелов.