Видинският панаир събра над 10 000 души в първата вечер
Видинският панаир събра над 10 000 души в първата вечер / снимка: Община Видин

Откриването на Видинския панаир премина традиционно при висока посещаемост - повече от 10 000 души се събраха в парк „Нора Пизанти" вчера вечерта. Според организаторите интересът е много по-голям в сравнение с 2010 година. Програмата на първата вечер включи участия на самодейните състави към читалищата в Слана бара, Покрайна, Гомотарци, Търняне и Дунавци. „Припомнянето" на традиционните за този край песни и танци събра аплодисментите на видинчани и гости на града.

Заместник-кметът Борислав Ванков направи приветствие от името на кмета на община Видин. „От мое и от името на г-н Румен Видов искам да изкажа задоволството от факта, че за поредна година спазваме традицията - Видински панаир. Високата посещаемост всяка година доказва самата необходимост от това мероприятие, което събира видинчани, гости на града и фирми от цялата страна", каза Ванков. Той благодари на организаторите, след което официално обяви панаира за открит.

Фолк концертът във вчерашната програма също бе посрещнат с голям интерес. Всяка вечер до 3 септември са предвидени концертни участия на популярни изпълнители.