Катерина Кресал: Не участвам в оргии, не използвам кокаин
Катерина Кресал: Не участвам в оргии, не използвам кокаин / снимка: БГНЕС, архив

38-годишната бивша министърка на вътрешните работи на Словения Катерина Кресал отхвърли всички обвинения срещу нея.

Седмица след като подаде оставка тя направи обширно изявления пред словенските медии. Кресал подаде оставка поради обвинения в участие в сексоргии, използването на кокаин и корупционни схеми.

"Влязох в политиката като успешен и богат адвокат. Не участвам в политическия живот, за да забогатея, аз лично имам достатъчно пари, имам и успешен партньор. Говоря по-различно, мисля по-различно. Имам по-различен опит и познания, с една дума - хващам бика за рогата", пише още Крешал.

Тя припомня, че всички атаки срещу нея са започнали, след като е била избрана за "Словенка на годината", припомня БГНЕС. Всичко това беше много трудно за мен, но лично аз научих много за естеството на политиката, хората и медиите", казва още красивата 38-годишна Катерина Кресал и подчертава: "През целия си живот, нито веднъж не съм запалила цигара. Всички, които ме познават знаят, че съм заклет враг на наркотиците".

Кресал подаде оставка на 11 август, ден след като премиерът Борут Пахор отказа да приеме нейната молба за напускане на кабинета.