Конфискуваха 350 килограма марихуана край Петрич
Конфискуваха 350 килограма марихуана край Петрич / снимка: МВР, архив

Полицаи от Петрич конфискуваха общо 350 килограма канабис при поредна операция по противодействие на производството и разпространението на наркотичното растение в региона.

Вчера на територията на Районно полицейско управление - Петрич са извършени проверки в земеделски земи, горски фонд и дворни места.

В хода на операцията в землището на село Дреново, в нива стопанисвана от 71-годишен мъж с инициали С.Т. между овощни дървета са открити 58 зелени растения канабис, като иззетата обща зелена маса канабис от имота е 208 килограма.

При проверка в Държавния горски фонд, в землището на село Яково, проверяващите полицаи са открили 72 корена от наркотичното растение засадени в обезлесен участък. Конфискуваното количество канабис е с тегло 135 кг., като са предприети мерки по установяване лицето, засадило наркотичното растение.

В дере в землището на село Дреново проверяващите полицаи са открили още 25 корена канабис, засадени сред дървета. Иззетото количество от наркотичното растение възлиза на 5,3 кг.

Конфискуваните от нивите наркотични растения са унищожени в присъствието на комисия. По всички случаи са образувани полицейски дознания и е сезирана прокуратурата.