Красимир Каракачанов : Гиньо Матев е местен, свестен и известен
Красимир Каракачанов : Гиньо Матев е местен, свестен и известен / снимка: Виктор Кадири/dariknews.bg
Красимир Каракачанов : Гиньо Матев е местен, свестен и известен
44229
Красимир Каракачанов : Гиньо Матев е местен, свестен и известен
  • Красимир Каракачанов : Гиньо Матев е местен, свестен и известен

Формулата ни за избор на кандидат кмет беше той да бъде местен, свестен и известен. Това заяви председателят на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов на днешното официално представяне на Гиньо Матев като кандидат кмет на партията. За кандидатурата на Матев  Дарик радио първи съобщи.

Гиньо Матев, който в момента е кмет на район „Тракия", заяви че отдавна обмисля идеята да се кандидатира, но е имал дилема дали това да стане тази година или по време на следващия мандат. Той бе категоричен, че проблемите на Пловдив идват основно от управлението на града в последните три мандата, което беше свързано с постоянни конфликти с държавната власт. Иван Чомаков и Славчо Атанасов не можаха да преглътнат егото си и да се преборят за интересите на пловдивчани. Не е срамно да ходиш по министерските кабинети, ако това ще помогне за развитието на града ти, каза още Матев. За мен не е нормално първо да си с една партия, след това да направиш нещо като коалиция с БСП и сега на предстоящите избори да се явяваш с НДСВ, категоричен бе кметът на "Тракия".

Гиньо Матев обясни, че нарочно не е искал кандидатурата му да се афишира предварително, заради опасения, че от местната администрация може да попречат на работата му като кмет на „Тракия". И в момента имам такива опасения, но се надявам, че Славчо Атанасов ще прояви здрав разум и ще ме остави да довърша започното в района. С него сме добри приятели и смятам и за в бъдеще да запазим тези взаимоотношения, допълни Матев.

Той не се нае да прогнозира дали на изборите ще има балотаж, но бе категоричен, че ако има такива той ще бъде единият участник в тях.  

/подробности чуйте в прикачения звуков файл/

Кметът на пловдивския район "Тракия" Гиньо Матев е роден през 1957 г. Завършва Висше военно училище в Шумен с гражданска специалност "Радиоелектроника". През 1991 г. завършва Военната академия „Георги Стойков Раковски" в София.  Завършва и школа на Обединените сили на НАТО за Европа. Приключва военната си кариера на 41 г. в Пловдив.

Скоро след това става член на ВМРО, привлечен от патриотичните и християнски принципи на организацията. Когато през 2007 г. е номиниран за кмет на район "Тракия" той е на работа в Община Пловдив като Директор на Дирекция "Общинска собственост". Избран е за районен кмет на първия тур. На поста наследява настоящия кмет на Пловдив Славчо Атанасов.Той е член на Областния съвет на Българския червен кръст, Ротари клуб "Пълдин" - Пловдив, Църковното настоятелство на изграждащия се в "Тракия" православен храм "Княз Борис І Покръстител".