РЗС: ГЕРБ се цепи в Благоевград
РЗС: ГЕРБ се цепи в Благоевград / снимка: Sofia Press Agency, архив

Утре предстои да бъде елиминиран избраният от две поредни общински събрания на ГЕРБ кандидат за кмет на Благоевград Костадин Хаджигаев. Въпреки че бе номиниран с одобрението на над 80 % от активистите на партията в града, той няма да е кандидатът на ГЕРБ на предстоящите избори.

Лидерът на РЗС Яне Янев два пъти публично прогнозира, че Хаджигаев ще бъде отстранен от Цветан Цветанов, въпреки че се води приближен на Борисов. Този факт ще стане достояние утре, когато ГЕРБ вместо Хаджигаев, ще издигне Атанас Камбитов за кмет на Благоевград, съобщават от партия Ред, законност и справедливост. От утре дефакто ГЕРБ ще се разцепи и може да се очаква, че ще претърпи пълен крах на изборите в Благоевград, защото спуснатият с парашут от Цветанов кандидат не се ползва с одобрението на местната структура и дори активистите на ГЕРБ няма да гласуват за него, твърдят от партията на Яне Янев.

РЗС очаква всички разочаровани и трезвомислещи членове и симпатизанти на ГЕРБ от Благоевград да се присъединят към структурите на РЗС и както във Варна номинираха  авторитетния финансист и член на ГЕРБ Димо Стоев, така в Благоевград да се включат в листата за общински съветници членове на ГЕРБ, несъгласни с машинациите на централното ръководство на партията.