Димо Стоев е кандидатът за кмет на РЗС
Димо Стоев е кандидатът за кмет на РЗС / Дарик Варна

Димо Стоев е кандидатът за кмет, който издига РЗС. Това стана ясно на официалното представяне на кандидатурата от лидера на партията Яне Янев във Варна. Той заяви, че издигат член на ГЕРБ, защото от партията не са намерили сили да издигнат достоен кандидат, който да се пребори с корупцията в общината, а са предпочели да подкрепят най-знаковото лице на БСП в морската столица Кирил Йорданов.

Янев каза още, че правят знак към всички разочаровани гербери в страната и ги приканват да се присъедният към РЗС. Според лидерът на партията редовите членове не носят вина за действията на ГЕРБ.

Димо Стоев, който е бивш финансист в Община Варна, посочи, че сред основните му мотиви за кандидатура е оформилият се модел на неофеодализъм, в който основно действа сегашният кмет Кирил Йорданов. Стоев каза още, че иска да се пребори с тандема между градоначалника и председателя на комисията по финанси Янко Станев, защото според него това са двамата души, които управляват града в момента. Финансисъст посочи, че остава член на ГЕРБ, въпреки че зад гърба му застава РЗС, защото все още вярва в принципите на партията.

Янев заяви, че през последният мандат Варна е управлявана като финансова пирамида и е време да се сложи край на това.