Катастрофата на бул. „България” след нелегална гонка?
Катастрофата на бул. „България” след нелегална гонка? / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Катастрофата на бул. „България” след нелегална гонка?
44025
Катастрофата на бул. „България” след нелегална гонка?
  • Катастрофата на бул. „България” след нелегална гонка?

Двамата шофьори, които тази нощ убиха при катастрофа двама души на бул. „България”, все още не са задържани. Двамата водачи не са употребили алкохол, но засега няма да бъдат арестувани, посочиха от полицията. Причината затова е, че все още не е готова техническата експертиза, която трябва да изясни причините за инцидента, уточниха от СДВР.

Шефът на КАТ-София Богдан Милчев обясни, че катастрофата станала между две бързи коли, движещи се от НДК в посока кв. „Бояна”. Колите се движели в крайна лява и средна лента, на пл. „Ручей” се сблъскали и се качили на тротоара. Там автомобилите помели двама души - мъж и жена, които по-късно починаха при транспортирането им към болнични заведения.

Водачите са били млади момчета, все още не са ясни причините за катастрофата, уточни Милчев. По думите му полицията работи по версия за нелегална гонка.

Богдан Милчев обяви още, че ще бъдат пуснати шест мобилни камери, които ще следят за трафика на най-бързите участъци в столицата. Така полицията ще санкционира шофьорите, които карат с превишена скорост.

Август е месецът с най-многобройни инциденти на пътя и отнети след катастрофи животи. Столичният КАТ е решил да се противопостави на нелегалните гонки чрез видеонаблюдение. „Ние изкарваме всичките си мобилни камери. Досега те работеха предимно през деня, изкарвахме ги за специални операции нощно време. Правим промяна в работното време и започват шест мобилни камери да следят за нарушители”, обясни Милчев.

От КАТ признаха като тяхна грешка липсата на работа с наркотестове, които имат за цел да установят дали шофьорите са употребил наркотици преди да седнат зад волана. Според Богдан Милчев в момента текат обучения на състава за работа с тази апаратура.