Яне Янев: Озадачени сме от поведението на ДПС преди вота
Яне Янев: Озадачени сме от поведението на ДПС преди вота / снимка: Люба Нинова
Яне Янев: Озадачени сме от поведението на ДПС преди вота
43737
Яне Янев: Озадачени сме от поведението на ДПС преди вота
  • Яне Янев: Озадачени сме от поведението на ДПС преди вота

Партия Ред, законност и справедливост е силно озадачена от поведението на вносителите на вота на недоверие - ДПС, защото един от техните ключови народни представители - Делян Пеевски, води шизофренична политика. Това обяви на среща с журналисти в Плевен лидерът на РЗС Яне Янев, според който до обяд Пеевски стои в парламента и уж работи срещу врастта, а следобяд хвали правителството по медиите.

Според Яне Янев досега на нито един вот на недоверие депутатите от ДПС Делян Пеевски, Джевдет Чакъров и Емел Етем не са гласували срещу правителството. Т.е. тези хора какви са - депутати от ГЕРБ или депутати от ДПС, попита лидерът на РЗС.

"Ние искаме преди понеделник да стане категорично ясно - колко от депутатите на ДПС са внедрени протежета на ГЕРБ и дали това шизофренично поведение на Пеевски няма да се мултиплицира и по време на вота", каза Яне Янев.

Според Янев подобно поведение е политическо-медийна шизофрения в напреднала фаза и трябва да се лекува спешно. В противен случай българската демокрация става не само олигархична, но и мафиотска. Що се отнася до вота на недоверие, лидерът на Ред, законност и справедливост прогнозира, че той не може да бъде с положителен за българския народ край. Причината за това е съществуващата пост тоталитарната, според него, конституция. "Има досадно депутатско бърборене в продължение на няколко часа, с предизвестен край. Така ще бъде и този вот. Но той все пак е възможност за диалог в пленарна зала и чрез него могат да се отправят послания до обществото", допълни Яне Янев.

Чуйте го в звуковия файл.