„Идеал Стандарт - Видима” увеличава с 18% производствения обем и назначи 100 нови работници
„Идеал Стандарт - Видима” увеличава с 18% производствения обем и назначи 100 нови работници / Дарик Габрово, архив

„Идеал Стандарт - Видима" АД ще постигне 18% увеличаване на производствения обем и 10% увеличаване на производителността в завода за санитарна керамика до края на настоящата година, съобщават от фирмата. За постигане на набелязаните резултати, компанията назначи в периода май-юли 100 нови работници и поетапно през цялата година въвежда технологични обновления в завода.

Увеличаването на производствения обем и производителността в завода за санитарна керамика е свързано с въвеждането на нови технологии, които организират производството в по-ефективен работен процес и намаляват физическото натоварване за работниците. Промените се въвеждат в процесите на отливане и глазиране на керамичните продукти.

"Въвеждането на технологични обновления продължава през цялата настояща година, като ефектът от тях се измерва по няколко различни показателя, ориентирани към ефективна организация на производството и намаляване на физическото натоварване на хората в някои зони, увеличаване обема на продукцията, както и подобряване на безопасността и екологичните ефекти.

До края на годината е планирано да бъде въведена и нова, съвременна роботизирана технология за глазиране, която е естествено продължение на започналото през 2010 г. увеличаване на производителността, качеството и количеството на механизирано произвежданите изделия в компанията, след миналогодишния проект за отливане под високо налягане", каза Валентин Ганев, член на Съвета на директорите и директор на завода за производство на санитарна керамика на „Идеал Стандарт - Видима".