Корабът Булгария потъна във Волга със 185 души на борда
Корабът Булгария потъна във Волга със 185 души на борда / Reuters

Четирима души загинаха, 79 са спасени, от които двама са настанени в болница, а съдбата на 102 души е неизвестна след потъването на моторния кораб "Булгария" в река Волга в Татарстан, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позовава на началника на управление Информация на руското министерство на извънредните ситуации Ирина Андрианова. Намерени са телата на три жени и едно дете.

На борда на кораба е имало 185 души, от тях 125 са туристи, 25-ма членове на екипажа и 35 - на обслужващия персонал.

Съгласно правилата за безопасност на борда на кораба не е трябвало да има повече от 120 души.

Корабът, който плавал от град Болгар за Казан, е претърпял повреда и потънал при село Сюкеево, Камско-Устински район, на дълбочина 20 м на 3 км от брега. 82-ма от пасажерите са били спасени от минаващия наблизо кораб "Арабела".

"Булгария", построен в Чехия, е притежание на местна туристическа компания. Той е двупалубен и е предназначен за 140 пътници.

Той е отговарял на всички изисквания за сигурност за речно плаване, има съвременно навигационно оборудване и развива до 20 км/ч.

"Булгария" разполага с два ресторанта, бар, музикален салон, плажна палуба и 1, 2, 3 и 4-местни каюти "с частични удобства" плюс каюти "с повишен комфорт" и една каюта "лукс".