Кой изрисува елкутиите във Варна?
Кой изрисува елкутиите във Варна? / снимки: Дарик Варна
Кой изрисува елкутиите във Варна?
43364
Кой изрисува елкутиите във Варна?
  • Кой изрисува елкутиите във Варна?

В последно време една необичайна мода привлича вниманието и провокира усмивките на варненци. Изрисуваните елкутии, покрай които минаваме всеки ден, са новите забележителности на Варна. Близо 3 години ръждясалите и покрити с избеляли предизборни обещания трафопостове из центъра се преобразяват във весели рисунки. Жизнерадостни човечета, мустакаци чичковци, котки, птички и сърца разведряват минувачите по централните улици.

Кой изрисува елкутиите във Варна
netinfo

Дарик успя да открие хората, вдъхнали нов живот на скучните и сиви трафопостове. Те са Fars&Mouse - тандем художници, за които малко се знае. Просто защото не търсят популярност. Затова и не подписват произведенията си.

Всичко си е за тяхна сметка - материалите, с които творят, и наказанията, които търпят, за това, че облагородяват града. Преди няколко месеца общински служители глобяват с 500 лева Fars за нарушаване на обществения ред - за това, че почиства, грундира и след това изрисува една елкутия.

Кой изрисува елкутиите във Варна
netinfo


Авторите на нестандартните рисунки се разграничават от вандалските драсканици и гледат сериозно на проектите си. От Е.ОН не са ги търсили, за да им изкажат благодарност. След случайна среща с пиар на компанията, Fars&Mouse все пак разбират, че от енергото са доволни от трансформацията на елкутиите.

Чуйте историята на Fars в звуковия файл...