Уникален Дженсън и ценен Харлей на ретропарада в Бургас
Уникален Дженсън и ценен Харлей на ретропарада в Бургас / netinfo

Уникален автомобил от култовата марка "Дженсън" се очаква да се превърне в атракцията на четвъртото издание на ретропарада в Бургас. Колата е произведена от 1975 г. и от нея има само 262 бройки в света.К абриолетът 7300 кубика, с името на шампиона от Формула 1 Дженсън Бътън, е собственост на колекционер от Варна.

Към родните колекционери на антики за първи път ще се присъединят три екипажа от турския град Бурса, които ще участват с "Доч" от 1958 г., Шевролет и Олтсмобил.

В изложението ще бъдат представени и над 20 мотоциклета. Един от най-ценните от тях - "Харлей Дейвидсън" от 1923 г. на бургазлията Найден Марков ще бъде показан за последен път, преди да бъде дарен на американски музей, събрал стотици експонати от легендарните мотори. Дарението е жест от наследниците на Найден - човекът история в областта на ретро колите и мотоциклетите.

Парадът, организиран от бургаския авто-мото клуб "Ретро", под егидата на Съюза на независимите ретро клубове в България, ще започне от 10 ч. на 9.07 (събота). Мястото е обичайното - пред Пантеона. Награждаването на призьорите ще е в 14 часа, час по-късно ще започне и почетната обиколка из улиците на Бургас.