Искат фен клуб на Гунди във всяко училище в Кюстендил
Искат фен клуб на Гунди във всяко училище в Кюстендил / Влади Владимиров

Над 50 кюстендилци се поклониха пред паметта на Георги Аспарухов- Гунди и Никола Котков, както и на всички кюстендилци дали своя принос за развитието на спорта. Те присъстваха на панихида, отслужена в храм "Св. Успение Богородично" от архиерейския наместник Ванцислав Шияков и отец Данаил, и поднесоха венци пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски.

"Голямата идея на нашия фен клуб е това, че ние започваме да тачим и паметта на хората, които са оформяли облика на кюстендилския спорт, като Димитър Еремиев и Стойне Ямборски, които са завършили физкултура в Чехия и са първите учители по физическо възпитание. Ние се опитваме да направим фен клубове във всички училища в Кюстендил. Миналата година създадохме първия в Босилеград, под патронажа на майката на човека, който смятаме, че  е достоен да наследи Гунди, с таланта си и с морала си- Димитър Бербатов. Първият клуб ще е в 1- во ОУ, където работи сина на Кирил Александров, който игра 6 години в "Левски"- Сашо, имаме разговори с 2 ,4  и  5-то основни училища, и Спортното училище. Тези фен клубове трябва да пренесат в поколенията майсторството и морала на тези големи спортисти", каза председателят на фен клуб "Гунди- Кюстендил" Васил Николов.

"Аз бях 9- годишен. Новината просто ме съкруши, макар и толкова малък, плакал съм с сълзи. Мога само да кажа, поклон пред личността, поклон пред таланта, поклон пред морала на този човек, разбира се и на Котков", каза областният управител  и почетен председател на клуба Любомир Анчев.

На панихидата беше и най- малкия член на фен клуба, Борис Кръстев, който е само на 2 години и половина.