Вицето на Алексей Петров ще бъде жена
Вицето на Алексей Петров ще бъде жена / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Кандидатът за вицепрезидент на кандидат-президента Алексей Петров ще бъде жена, обяви той в Ловеч в отговор на журналистически въпрос. Изискванията на екипността повелявали двамата да са различни и затова вицето е от нежния пол, обясни той.

Алексей Петров заяви още, че Борисов няма друг избор, освен да се кандидатира за държавен глава, защото политическият му проект вече е изчерпан. „На 23 октомври ще бъде началото на края. За да може г-н Борисов наистина да е в политиката, той трябва да се премести от другата страна на булеварда - от 1 на 2”, каза Петров. Той отрече слуховете, че двамата с бившия финансов министър Милен Велчев финансират кампанията на Миглена Кунева и ги окачестви като постоянно фабрикуване на лъжи.

С опонента си от РЗС Атанас Семов се надява да проведе интересен дебат на тема нова конституция.

Твърде възможно е от съвета за тристранно сътрудничество да си отиде не някоя друга работодателска организация, а точно Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ), прогнозира в Ловеч Алексей Петров. Коментарът му бе в отговор на въпрос относно предложението на КРИБ в тристранката да участват само организациите с предприятия, осигуряващи 10 на сто от работните места в частния сектор.

Петров намекна и за флирт между КРИБ и управляващите, както и че това е първичен опит за удари върху неговия Съюз за стопанска инициатива (ССИ), чийто изпълнителен директор е. В Ловеч той и експерти от ССИ се срещнаха с представители на малкия и средния бизнес.